TELEFOONNUMMERS
Bij SPOED bel   112
Ambulance, Brandweer en Politie   

Bij geen spoed !
Brandweer    075-6811811
Politie            0900-8844
GGD              0900-2545454
LAATSTE UPDATE d.d. 09-01-2019
@BRANDWEER ZAANDIJK
UITRUKGEGEVENS 2018
LAATSTE UITRUK

  • 26-08-2018
    Tankautospuit 8035
    Brandmelding OMS
    Bolksbeek, Zaandam
    Nieuw Groenland, Bejaardentehuis

Landelijke finale ABWC 2017
100 JARIG BESTAAN
Op 2 september 20017 bestond Vrijwillige Brandweer Zaandijk 100 jaar.

Wij staan niet alleen maar dag en nacht voor alle Zaandijkers klaar, maar ook voor de gehele Veiligheids regio Zaanstreek Waterland.


WEERBERICHT
Weersverwachting Zaandijk
Weersverwachting
Zaandijk

Weerstation Brandweer Zaandijk
MAATWERK IN WEBDESIGN
Web Online Service maakt uw bedrijf zichtbaar op het internet. Wij leveren maatwerk in webdesign, tegen een betaalbare prijs.

Ons doel is eenvoudig: het bouwen van resultaatgerichte websites voor particulieren, bedrijven en instellingen.
© Webdesigner: Ch. van Dorst


Login

.

UITRUKOVERZICHT EN ALARMERINGEN 2010


UITRUKOVERZICHT 2010.pdf


Brand in een woonwagen

31-12-2010 Resariumlaan, Krommenie
KROMMENIE – In de nacht van donderdag op vrijdag is een woonwagen op het kamp aan de Rosariumlaan in Krommenie uitgebrand. In de wagen is een 68-jarige man aangetroffen, die later in de nacht is overleden. Er is een 41-jarige man aangehouden.
De brandweer kreeg na één uur een melding over een uitslaande brand. Met drie tankautospuiten en een ladderwagen kon niet worden voorkomen dat de caravan geheel uitbrandde. De twee omliggende woonwagens stonden leeg. De bewoners van de overige wagens zijn opgevangen.
Met dank aan: Noordhollands Dagblad


Politiebureau


11-12-2010 Guishof, Zaandijk
De brandweer werd gealarmeerd voor brand in een politiecel.
Bij aankomst bleek de rook door vreemde omstandigheden binnen het cellencomplex terecht te zijn gekomen.
Hoe dit kon gebeuren, zal intern nog verder uitgezocht worden.
Fotograaf: Bem. BZD


Schuurbrand


10-12-2010 Morgenstarstraat, Zaandijk
De brandweer werd gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Morgenstarstraat.
Na aankomst bleek de brand binnen in een garagabox te zijn. Het vuur zat binnen aan de achterkant, en ook al gedeeltelijk binnen in het plafond te zitten. Door snel ingrijpen kon erger worden voorkomen, aangezien het vuur ook naar de naastgelelegen garagaboxen kon gaan.

Tijdens het retour gaan naar de kazerne, bleef de tankautospuit tijdens het omkeren opeens midden op de weg stil te staan (!) Een klein technisch mankement, wat later verholpen zo verholpen kon worden.

Fotograaf: Bem. BZD


Sinterklaas intocht 2010


22-11-2010 Spanje vs Zaandijk
Sinterklaas is zaterdag veilig in Zaandijk aangekomen. Honderden kinderen en ouders stonden geduldig te wachten op de kade. Eerst leek het erop of de Pakjesboot verkeerd was gevaren, omdat het zo lang duurde, maar ze hebben onderweg enorm veel last gehad van een storm op zee.

Er was een Fanfare en heel veel muziek. De kinderen zongen ondertussen vrolijke Sinterklaasliedjes en de grote stoel van Sinterklaas stond al klaar. Na aankomst sprak Sinterklaas de kinderen en ouders toe en iedereen mag vanaf nu zijn schoen zetten.

Aangezien het Sinterklaas feest nu echt is begonnen, breekt er voor Sinterklaas en zijn Pieten een hele drukke tijd aan. Alle kinderen moeten immers bezocht worden.

Fotograaf: Bem. BZD


Brand en lekkage in de Showboat


15-11-2010 Lagedijk te Zaandijk
Brandweer Zaandijk hield op de maandagavond met de Blusboot een realistische oefening.
Er deden twee tankautospuiten en de blusboot mee. Dit keer betrof het een oefening: brand en lekkage, met als extra enkele personen vermist.

Het scenario ging als volgt
Er was een brand ontdekt, waardoor er ook een lekkage is ontstaan. Op het moment van ontdekken, was er een party aan de gang met meerdere personen.
De brandweer werd hierop gealarmeerd.

Direct na het aanrijden werd er, op voorhand, opgeschaald naar middelbrand i.v.m. brand en meerdere personen. Bij aankomst werden we opgewacht door een sleutelhouder. Die deelde mede dat er brand was en dat er nog enkele personen vermist zijn. Na kort overleg, ging de brandweer naar binnen.

Meteen na binnenkomst, lag er één persoon op de grond. Er werd een hartstilstand geconstateerd, snelle reanimatie was geboden. Ondertussen konden de anderen doorverkennen. Bovendeks waren er geen personen meer aanwezig, en vanuit de trap naar benedendeks kwam de rook eruit. Er werd direct opgeschaald naar lage druk.

Hierna konden we doorverkennen via de kelder procedure. Na een snelle verkenning, bleek een wasmachine in brand te zijn gevlogen. Het brandje kon meteen geblust worden.
Ondertussen werd er naarstig gezocht naar de vermiste personen. Er bleken namelijk meerdere personen opgescholen te zijn in een van de vele kleine kamers en ruimtes in afwachting van de brandweer. Een ieder werd keurig naar boven begeleid en meegenomen naar het verzamelplaats. Terwijl de ontruiming aan de gang was, werd de lekkage aangepakt. Het water werd weggezogen en de lekkage werd gestopt.

Conclusie
Realistisch oefenen is natuurlijk prachtig voor de brandweer. Alles is gebaseerd op de realiteit.
Als voorbijganger zou je niet zeggen dat het om een oefening ging, zelfs de politie kwam poolshoogte nemen. Al met al weer een zeer geslaagde oefenavond, de brandweer heeft hard kunnen werken en ook weer goeie leermomenten kunnen opdoen.

Fotograaf: Bem. BZD

PS: wegens privacy, zijn de resterende foto’s alleen intern beschikbaar (!)


Schoorsteenbrand


14-11-2010 Oberonlaan te Krommenie
KROMMENIE – De brandweer werd gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Oberonlaan te Krommenie. De brand ging gepaard met een ware vonkenregen op het dak van de woning.
Met de ladderwagen ging de brandweer het vuur van bovenaf met de ramoneur te lijf. Twee ander tankautospuiten werden rondom de woning gepositioneerd, i.v.m. heel veel vliegvuur.

Dat de schoorsteen zeer heet was, bleek wel toen de zolder opeens vol met rook kwam te staan. De schoorsteenpijp was gebarsten door de hitte. De restanden konden verder snel geblust worden.

Fotograaf: Ron Swart


Buitenbrand


12-11-2010 J.H. Dunantstraat te Krommenie
KROMMENIE – De brandweer werd gealarmeerd voor een buitenbrand in de J.H. Dunantstraat te Krommenie. Daar bleek een klein brandje in een bladkorf veel vliegvuur veroorzaken.
Bij aankomst had een van de bewoners het vuurtje al grotendeels geblust. De brandweer kon met een hoge drukstraal de restanden verder afblussen.

Fotograaf: Bem. BZDAlle uitrukfoto’s vóór deze datum zijn in het archief van Brandweer Zaandijk geplaatst.